Manci cica horoszkópja

2016.04.09 08:27

November közepén hoztam aza Manci cicát, harmadiknak itthonra. Ő egy fajtatiszta bengáli macska, mely régi álmom volt. Az apukáját Enzot - aki világbajnok is mindig nagy csodálattal néztem a kiállításokon.

Azon a hétvégén a kisfiam influenzás lett, így mikor lányommal vasárnap este megérkeztünk a kiscicával, rögtön beleraktuk az ölébe, hogy hamarabb meggyógyuljon. - Azóta is sokszor mondja, hogy milyen jó,hogy hoztuk neki Manci, mert meggyógyította őt. :)

Aztán teltek-múltak a napok, és úgy találtam, bizony be kell látnom, Manci a "feltörhetetlen dió" a cicáim között...

Kétségtelen, hogy két gyerekkel, kcisit hangosabban élünk, mint egy gyerek nélküli, vagy már nagyobb gyerekes család - olyan olaszosan :)

Visszajött az influenza, sokat voltak a többiek betegek, de Manci már inkább Szöszke társaságát kereste, Szöszke pedig örökbe fogadta.

Az első hét fújásai után egy örökké tartó véd-és dac szövetséget kötött a két cicám.

Úgy éreztem még jobban kirekesztődtem Manci életéből...

Ajsa teljesen kivonult ebből a kapcsolatból, ő hónapokig még csak ránézni se volt hajlandó az újoncra. Szöszke pedig középütt állva próbált mindenki kedvére tenni. Mancit pátyolgatta, Ajsát békítette, hozzám való kötődését pedig egyre gyakrabban mutatta ki - már amikor nem épp Manci ápolásával, vagy nevelésével kellett foglalkoznia.

Úgy érztem, segítség kell...így jött a képbe Bege Nóra barátom, régi kollégám, aki nagyon komolyan foglalkozik asztrológiával. Elmondtam neki a problémámat, és kértem, készítse el Manci horoszkópját. Azóta óriási változás történt a köztünk Mancival. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Azóta, mióta így közeledem hozzá, tudván és elfogadván, Manci reggelente óriási hízelgéssel indítja a napot, a tekintete megváltozott, a gyerekek simogatják, dicsekednek a vendégeknek szépségével - úgy nézem helyre állt a rend itthon :)

Ezt írta:

"A cicád -még, ha nem is látszik - magában hordozza az "uralkodó" energiát. Jupitere Kosban áll, tehát a sorsfeladatához tartozik, hogy uralkodjon, hogy elismert legyen. Valószínű nem véletlenül született különleges szülőkhöz. Napjegye Ikrek. Nem csak a napjegye, hanem két személyi jelölő bolygója ( a Merkúr és a Mars) is Ikrekben áll, valamint a rejtett Aszcendense is Ikrek. Ez mindenképp nagy mozgásigényt, kíváncsiságot ad, de önfejűvé is teszi. Tulajdonképpen azt csinál, amit akar. Nem nagyon tud alkalmazkodni. Épp az ikreksége hajlamosíthatja a túlérzékenységre.  Könnyen összerezzenhet. Talán emiatt is félősebb a kelleténél. Valószínű, hogy pici korában valami miatt háttérbe szorult, lehet, hogy nem szeretgették eléggé, vagy nem tudták szeretgetni. Alapvetően nagyon érzékeny, érzelmes cica. Emiatt talán hisztisebb  (nyávogósabb is). Valószínű, hogy nagyon nehezen viselte a váltást, mert már kialakulhatott egyfajta érzelmi kötődés az előző gazdihoz, illetve otthonának érezte előző lakhelyét.

Lassan meg kéne szoknia nálad... Talán túl nagy a zaj, a hirtelen ingerek körülötte, amit mindig is nehezen fog viselni.  Még akkor is éber, ha alszik, minden rezdülésre figyel.  Mindenképp el kell fogadnod olyannak, amilyen. Még , ha nem is látszik, de kialakul (vagy már kialakult) az érzelmi kötődés, a ragaszkodás. Nem az a típusú cica, aki ezt ki is mutatja, hiszen "uralkodó". Ha olyan kedve van, úgyis közeledik. Napjában többször kell etetni, mert épp az ikreksége miatt nagyon gyors az emésztése, hamar megéhezik. Válogatós lehet. Ha nem éhes, akkor is szívesen vadászik (vagy vadászna). Nagyon erős az ösztön benne. Sok hasonlóságot találtam kettőtök között. Ő a Te cicád. Neked ad  feladatokat, mondhatnám úgyis, hogy tükröt tart. Neked is Ikrek az Aszcendensed. Marsod is Ikrekben áll, mint neki, ami érdeklődésedet, mozgékonyságodat, kíváncsiságodat adja. Segít elfogadni a folyamatos változékonyságot. Sorsfeladatodhoz tartozik a másokról való gondoskodás, az érzelmi kötődések kialakulása és bizony a folyamatos harc is másikkal, másokért.  A lényeg, hogy képes legyél egységbe kerülni másokkal, sorsod  ezáltal teljesedhet ki.  Legmagasabb szinten ez az önfeláldozás, ami persze nem feltétlenül jelent áldozati szerepet, de tény, hogy érezheted sokszor azt, hogy fölöslegesen hozol áldozatokat... Ebben sokat segít Halak Holdad, hiszen nagyszerű képességed van arra, hogy mások érzéseivel összekösd magad - nagyon erős empátiás készséged van. Épp azért is kaptad a kapcsolatteremtés képességét, hogy mások által ezt az empatikus készséget , segítő szándékot magadban kifejleszd. Meg kell tanulnod, hogy jobb nincs, csak más... valahogy ugyanazok a feladatok mindig elérnek.

Talán a cicát is ezért lett pont a tied. Lehet, hogy félénk, nem tudja kimutatni az érzéseit, de neked akkor is gondoskodnod kell róla, ha épp nem a legkedvesebb. Több bolygó kapcsolódásotok is van. Mivel a cicád pontos születési időpontját (órára percre) nem tudjuk, valószínűsíthető, hogy  Rák Holdja együtt áll a te Rák Szaturnuszoddal, ami nagyon erős kapcsolódást jelöl. Szüksége van a  határozottságodra, viszont a keménységet nehezen viseli. Inkább uralkodni akar, minthogy elviselje, hogy uralkodj rajta.

Meg kell szelídítened, illetve el kell hitetned vele, hogy nagyon fontos számodra . Egy idő után úgyis megengedi, hogy szeretgesd. A legerősebb a Nap-Neptun együttállásotok. A cicád segítheti a céljaidat, talán nem véletlen, hogy épp a hivatásod által került hozzád."

Azóta figyelek ezekre a dolgokra - és Manci is én is, máshogy vagyunk egymással.

Ez a horoszkóp sokat segített megérteni, elfogadni, felfogni Manóci lelki világát, érzelmeit, és valóban jobban a dolgok mögé nézve...az a bizonyos tökör, amit ő mutat nekem...megszívlelendő!!!

Császár Claudai